小心派對飲品 致肥陷阱

今日係冬至, 仲有3日就係平安夜, 同聖誕節喇~~ Yeah~ 相信大家都有好多Party 要去 (我都係呀! ). 無論係打邊爐、BBQ、定在家吃飯, 少不免想飲D飲品~ 提提大家 :

< NO >

1 樽檸檬茶 = 多於 1 碗飯的卡路里 !

lemon-tea2

1 樽汽水 =  1 碗飯的卡路里 !

COKE.jpg

1 樽涼茶 =  半碗飯的卡路里 !

lemon-tea

< YES >

keep fit 之選: 0 卡路里 的 梳打水 /汔水

椰青水雖然有卡路里, 但糖份都是天然的, 可以適量飲 (我自己都好鍾意呀 ~)

GOOD DRINK.jpg

~Merry Christmas & Happy New Year~

想知道更多我【營養師Katrina】嘅「瘦身 keep fit」策略? 記住 follow 我嘅 FB 呀 =)

https://www.facebook.com/DietitianMama/


發表迴響

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com Logo

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google+ photo

您的留言將使用 Google+ 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

w

連結到 %s